comfort

Word jouw intuitie gesmoord door gehechtheid aan persoonlijk comfort?

Ik heb lang gedacht – en erop gewacht – dat mijn intuitie een duidelijke richting zou aangeven. Eigenlijk hoopte  ik dat ik met één goede intuïtieve ‘treffer’ de route zou zien om harmonie, geluk en voldoening in mijn leven te brengen.

Helaas, zo heeft het niet uitgepakt!

Caroline Myss, een Amerikaans auteur en medisch intuïtief, wierp een lichtje op mijn dwaling. Zij ziet intuïtieve begeleiding niet als een stem die je volgt naar het Beloofde Land. Wat haar betreft betekent het dat je de eigenwaarde hebt om in te zien dat het ongemak of de verwarring die je ervaart, je er eigenlijk toe aanzetten je leven in eigen hand te nemen. En keuzes te maken die je uit de stagnatie of ellende bevrijden.

Soms is het echter lastig om te handelen naar de intuitieve indrukken. Vooral als je lijdt aan gebrek aan eigenwaarde. De angst om te mislukken is dan te groot.
Toch kan intuitie inzetten heel doeltreffend zijn, maar het vraagt echt om moed en het oppakken van je persoonlijke macht om de daaruit voortkomende ingevingen op te volgen. En dat voelt niet altijd meteen comfortabel.

Als je intuitie zo bekijkt, had ik mezelf beter kunnen oefenen in het verdragen van ongemakkelijkheid, in plaats van te wachten op die ene heldere lichtflits.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *