Agenda

 Agenda 

 • zaterdag 5 oktober 2019 Gezonde Route in d'n Durpsherd in Berlicum
  13.30 tot 17.30 uur.
  Coaches en therapeuten uit Berlicum presenteren zich deze dag. Om 14u is er een lezing door  Eric Alexander Richter, die vertelt over de relatie tussen ziektes van ons lichaam en onze geest in relatie tot voeding en beweging.

 • woensdagavond 30 oktober workshop PRI in de praktijk in Berlicum
  aak als we de hoeveelheid stress in ons leven willen verminderen, beginnen we met het aanpassen van de omstandigheden.We gaan onze agenda minder vol plannen, meer bewegen, ontspanningsoefeningen doen, of besluiten om de haast uit ons leven te bannen.
  We gaan onze agenda minder vol plannen, meer bewegen, ontspanningsoefeningen doen, of besluiten om de haast uit ons leven te bannen.
 • Vanaf een bepaald punt merk je dat er naast die omstandigheden nog een factor is die een stevige rol speelt op het ervaren van stress: onze innerlijke reactie op situaties en omstandigheden.

  Waar komt die innerlijke reactie vandaan? En wat maakt dat het deze innerlijke reactie is? En, is deze reactie te beïnvloeden?

  In feite is er een soort van bril waarmee we een situatie of omstandigheid waarnemen, en die bril heeft gevolgen voor de hoeveelheid stress die we erbij ervaren. Meer dan de situatie zelf.

  Deze bril is ontstaan in de tijd dat onze hersens volop in ontwikkeling waren, precies, in de eerste 1000 dagen van ons leven. De ervaringen die we als kind gehad hebben, maar die veelal onbewust gemaakt zijn, kleuren onze waarneming van het heden.

  Past Reality Integration (PRI) is een manier om te ontdekken hoe jouw eigen bril eruit ziet, hoe je onbewust kijkt naar de situaties en gebeurtenissen van het heden, vanuit de bril van het verleden.

  En hoe dat van grote invloed is op de hoeveelheid stress die je ervaart,  met name de langdurige stress.

  Het goede nieuws is dat je je daarvan bewust kunt worden en er compassie voor kunt ontwikkelen. 

  En daarmee ontstaat ook de mogelijkheid om er invloed op te kunnen gaan uitoefenen.

 • zaterdag 21 december Stiltedag, Berlicum

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 06 - 1717 5765.